ALTURIZMNING SHAXSIY VA VAZIYATLI DETERMINATSIYASI - Alijonova Shaxzoda Xusanboy qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Psixologiyada altruizmning ta'rifi, altruizm nima ekanligini va bizni boshqalarning manfaati uchun harakat qilishga nima majbur qilishi, uning tamoyillari, nazariyalari, alturistik xulq qanday holatlarda namoyon bo'lishi, nima uchun altruizm jamiyat uchun foydali va nima uchun  qo‘llab-quvvatlanishi, altruist shaxs va uning ijtimoiy psixologik tomonlari haqida yoritilgan