HUJAYRA SIKLI VA SARATON RIVOJLANISHI - Irgasheva Umidabonu Gʻulomjon qizi; Toshtemirova Shahnoza Umarjon qizi (PEDAGOGS, 2025)
Maqolada hujayra sikli batafsil tushuntiriladi va ularning hujayra o‘sishi va bo‘linishidagi ahamiyatini ochib berilgan. Saraton rivojlanishi hujayra siklida yuz beradigan xatolar, nazoratning yo‘qolishi, apoptoz va genetik o‘zgarishlar orqali qanday sodir bo‘lishi hamda onkogenlar va tumor supressor genlari, DNK ta’mirlash genlarining roli haqida ma'lumotlar taqdim etilgan.