ЁШЛАР ТАРБИЯСИДА ТАРИХИЙ МАДАНИЙ ЁДГОРЛИКЛАРИГА МУНОСАБАТНИНГ АҲАМИЯТИ - Aбдураззақова Ферузахон; Юсупова Зарнигор Aбдумуталибойевна (PEDAGOGS, 2025)
Жамият тараққиётининг энг муҳим жиҳатларидан бири бу ёшлар тарбия-си ҳисобланади. Узоқ тарих давомида аллома, мутафаккирлар, миллатнинг зиёлилари жамият ривожи, мамлакат фаровонлиги, тинчлик хотиржамлигини ёшлар тарбияси билан боғлаганлар. Қаерда тарбия масаласини таълим билан, миллий қадрият, анъаналар, менталитет билан узвий боғлиқликда ҳал этишга ҳаракат қилинган бўлса, ўша жойда ривожланиш, тараққиёт бўлган. Ёшлар таълим тарбиясига эътиборизлик қилган жойда эса, инқирозлар, миллий ўпирилишлар содир бўлган. Тарбиянинг мақсади – ёшларнинг авлоддан авлодга ўтиб келаётган миллий, диний қадриятларга йўғрилган, руҳан соғ-лом, жисмонан бақувват, маънан покиза тарбия топиб, комил инсон бўлиб шакллантиришдир.