TILSHUNOSLIKDA FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARIGA OID TADQIQOTLAR SHARHI - Maxmudova Fayyoza (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: O'zbek tilida frazeologizmlar — bu tilning boyligini, madaniyatini va xalqning dunyoqarashini aks ettiruvchi muhim unsurlardir. Frazeologizm so'zining o'zi "frazeo" — ibora, "logiya" — o'rganish degan ma'noni anglatadi. Shunday qilib, frazeologizm — bu bir yoki bir nechta so'zlardan iborat bo'lib, o'z ichida ma'lum bir ma'noni ifodalovchi iboradir. O'zbek tilida frazeologizmlar ko'plab turli shakllarda uchraydi va ularning har biri o'ziga xos ma'no va hissiyotlarni ifodalaydi.