UMUMIY O'RTA, O'RTA MAXSUS VA PROFESSIONAL TA'LIM MUASSASALARIDA QONUNCHILIK IJROSI USTIDAN PROKUROR NAZORATINING JORIY ETILISHI VA HUQUQIY ASOSLARI - Normamatov Ilgʻor Aktamovich (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Prokuror nazorati, davlatning qonuniyligini ta'minlash va fuqarolar huquqlarini himoya qilishda muhim rol o'ynaydi. Umumiy o'rta, o'rta maxsus va professional ta'lim muassasalarida qonunchilik ijrosini nazorat qilish, ta'lim sohasidagi qonunlarni to'g'ri va samarali amalga oshirishni ta'minlaydi. Bunda prokuratura organlari ta'lim muassasalarining faoliyatini nazorat qilib, qonunlarga rioya etilishini ta'minlash, ta'lim sifatini oshirish va ta'lim oluvchilarning huquqlarini himoya qilish vazifasini bajaradi.