O‘ZBEK MUSIQA MADANIYATIDA CHANG CHOLG‘USINING O‘RNI VA IJROCHILIKDAGI ZAMONAVIY TENDENSIYALAR - Axmedova Mavluda (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu ilmiy maqola chang cholg‘usi musiqiy asbobining an‘anaviy va zamonaviy ijro uslublarini tahlil qiladi. Chang cholg‘usining o‘zbek musiqasidagi o‘rni va uning ijrochilikda yuz berayotgan zamonaviy tendensiyalariga e‘tibor qaratiladi.