THE ROLE OF PEDESTRIAN CROSSINGS AND PEDESTRIAN TRAFFIC LIGHTS IN TRAFFIC SAFETY AND TRANSPORT EFFICIENCY. - Khamidov Bunyod Imomali ugli (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Transport tizimining samaradorligi va xavfsizligi, shaharlar va qishloqlarda piyodalar va transport vositalari o'rtasidagi muvozanatga bog'liq. Piyodalar o'tish yo'llari va piyoda svetaforlari, bu muvozanatni ta'minlashda muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqolada piyodalar o'tish yo'llarining va piyoda svetaforlarining harakat xavfsizligiga va transportda tashish samaradorligiga ta'siri ko'rib chiqiladi.