EMLASH HAMSHIRASINING VAZIFALARI - Raximova Gulshoda Vaxobovna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. maqola zamonaviy sog'liqni saqlash tizimlarida emlash hamshiralarining hal qiluvchi roli va majburiyatlarini o'rganadi. Bu ularning asosiy vazifalari, funktsiyalarini bajarish uchun zarur bo'lgan ko'nikmalar va emlash dasturlari orqali ularning sog'lig'iga ta'sirini o'rganadi. Emlash hamshiralari emlash kampaniyalarini boshqarish, bemorlarni o'qitish, vaktsinalarni yuborish va jarayonning xavfsizligi va samaradorligini ta'minlashda juda muhimdir. Maqolada, shuningdek, tegishli adabiyotlar ko'rib chiqiladi, emlash hamshiralarining samaradorligini o'lchash usullari ko'rib chiqiladi va ularning rollarini yaxshilash bo'yicha tavsiyalar beriladi.