ISSIQLIK ELEKTR STANSIYALARDAGI BUG' TURBINALARI VA ULARNING TURLARI - Qobilov Obidjon G’ayrat o’gli (PEDAGOGS, 2024)
Kirish: Issiqlik elektr stansiyalari elektr energiyasini bug'ning bosimidan foydalanib ishlab chiqaradi va bug' turbinalari bu jarayonda asosiy energiya konvertorlari hisoblanadi. Bug' turbinalari yordamida bug'ning issiqlik energiyasi kinetik energiyaga, undan keyin esa elektr energiyasiga aylantiriladi. Ushbu maqolada bug' turbinalarining asosiy ishlash prinsipi, turli tuzilmalari va eng keng tarqalgan turlari haqida batafsil ma’lumot beriladi.