O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI AHOLISINING TURMUSH FAROVONLIGI VA KAMBAG’ALLIKNI QISQARTIRISH YO’LLARI - Umar Xudayberdiyev; Ibragimov Asadbek (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqola O‘zbekiston Respublikasida kambag‘allikni qisqartirish va aholi turmush darajasini oshirishga qaratilgan davlat siyosatining dolzarb masalalarini yoritishga bag‘ishlanadi. O‘zbekiston Prezidenti tomonidan 2020-yil 26-martdagi “Iqtisodiyotni rivojlantirish va kambag‘allikni qisqartirishga oid davlat siyosatini yangilash chora-tadbirlari” farmoniga asosan, iqtisodiy rivojlanish va kambag‘allikni kamaytirish bo‘yicha bir qator islohotlar amalga oshirilmoqda. 2024-yilning sentabr oyida esa "Kambag‘allikdan farovonlik sari" dasturi ishlab chiqilib, aholini tadbirkorlikka jalb qilish va bandligini ta’minlash bo‘yicha keng ko‘lamli chora-tadbirlar belgilandi. Ushbu dastur, ayniqsa, kambag‘allik reyestridagi oilalarni moliyaviy qo‘llab-quvvatlash, ularni tadbirkorlik faoliyatiga jalb qilish orqali turmush farovonligini oshirishga qaratilgan. Ushbu maqolada davlat siyosati, qonun hujjatlari va dasturlarni tahlil qilish orqali kambag‘allikni kamaytirish yo‘llari va aholini farovonligini oshirish uchun takliflar muhokama qilinadi.