SUG’DIYONADA NESTORIAN JAMOALARI VA MANZILGOHLARI - Muxtorov Azizjon Botir o’g’li (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Sug'diyonada nestorian jamoalari va ularning manzilgohlari tarixiy jihatdan muhim ahamiyatga ega. Nestorianizm, ya'ni Nasroniylikning bir shakli, IV asrda paydo bo'lgan va asosan Sharqiy Rim imperiyasi va keyinchalik Sasanid imperiyasida tarqalgan. Nestorianlar, o'zlarining e'tiqodlari va diniy amaliyotlari bilan, ko'plab mintaqalarda, jumladan, Markaziy Osiyo, xususan, Sug'diyonada ham o'z izlarini qoldirdilar. Ushbu maqolada Sug’diyonada nestorian jamoalari va manzilgohlari haqida ma'lumotlar berilgan.