D. A. PRIGOV ASARIDAGI MİF VA MIFOLOGEMA ("Tarixiy va qahramonlik qo'shiqlari" tsikli asosida) - Vaxitov Yulay Salavatovich (PEDAGOGS, 2024)
A. Prigovning "Tarixiy va qahramonlik qo'shiqlari" she'riy siklini tahlil qilish orqali muallifning zamonaviy mifologik ongining madaniy kodni dekonstruksiya qilish va o'rnatilgan obrazli tizimni yangilashga asoslangan tamoyillari ochib berilgan. An'anaviy folklor janri tarixiy qo'shiqning rus tarixidagi qahramonlarni tasvirlash, lingvistik vositalarni yangilash va siklga kiritilgan she'rlarning strofik-ritmik naqshlari orqali an'anaviylikdan voz kechish orqali amalga oshirilishi aniqlandi. Butun bir badiiy uslub va adabiy harakat tamoyillarini, shuningdek, klassik janr shakllarini, shuningdek, individual muallif uslubini parodiya qilish naqshlari tavsiflanadi.