QOZOQ XONLIGINING PARCHALANISHI VA JUZLARNING TASHKIL TOPISHI - SH.Xamraqulova; Ergashyeva Kamola (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya.  Mazkur maqolada Qozoq xonligining tashkil topib rivojlanishi va Qozoq xonligi hududiga jung’orlarning bosqinchilik hujumlari haqida so’z boradi. Shuningdek, Taukexonning vafotidan keyin Qozoq xonligi tarixida mustaqil uch Katta, O’rta, Kichik Juzning paydo bo’lishidagi tarixiy va hududiy sabablari yoritiladi