JADIDLAR VA MUSULMON MAKTABLARINING ISLOH QILISH HARAKATLARI - Mirzoyeva Nigora Shavkatjonovna; Murtazayeva Basida Saidmurod qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada jadid ajdodlarimizning ta’lim-tarbiya sohasida qoʻshgan hissalari, islohotlari, yaratgan darsliklari, oʻquvchilarni bilim va maʼnaviyatini oshirish uchun tanlangan ta’lim sistema, avvalgi oʻqitish tizimidan "Yangi usul" maktablarining ustun taraflari, diniy va dunyoviy fanlarni sinflar kesimida  oʻqitilishi, ushbu  fanlarni birgalikda oʻqitilganda erishilgan yutuqlari haqida qisqacha keltirib oʻtilgan.