MAQOL VA MATALLAR TAʼRIFI VA ULARNING AHAMIYATI. - Rejabaliyeva Mastura Boymamat qizi; Abdimurodov Doston Dilmurod o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada.Maqol va matallar xalq ogʻzaki ijodining janri sifatida bugungi kungacha ogʻzaki nutq va badiiy adabiyotda oʻz faolligini yuqotmagan. Shunday ekan, maqol va matallar har bir xalq maʼnaviy qadriyatlarning ajralmas qismidir Maqol va matallar ming kelib chiqishi oʻzining gʻoyaviy estetik va bilish ahamiyatini yuqotmagan holda azaldan kelib chiqqan.