XUQUBUZARLIKLAR PROFILAKTIKASIDA PROFILAKTIK SUHBATNI TASHKIL QILISH VA TAKOMILLASHTIRISH - Buxarov Ulug'bek Tolib o'g'li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anotatsiya: Xuquqbuzarliklar profilaktikasida profilaktik suhbatni tashkil qilish va takomillashtirish" mavzusidagi ishda, ichki ishlar organlari tomonidan jinoyatlarning oldini olish va huquqbuzarliklarni kamaytirish uchun amalga oshiriladigan profilaktik suhbatlarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ma’lumki, profilaktik suhbat jinoyatni oldini olish, fuqarolarning huquqiy madaniyatini oshirish va jamiyatda ijtimoiy tartibni saqlashda samarali vosita hisoblanadi.Ushbu ishda profilaktik suhbatlarning psixologik, huquqiy va ijtimoiy jihatlari o‘rganilib, suhbatlarni o‘tkazishning eng samarali usullari, metodologiyasi va ichki ishlar organlari faoliyatida uni rivojlantirish imkoniyatlari yoritiladi.