OTA-ONA HAQIDA MAQOLLARNING TARIXI (HISTORY OF PROVERBS ABOUT PARENTS) - Xoliqova Zebiniso Panji qizi; Abdimurodov Doston Dilmurod o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ota-ona haqidagi maqollar xalq og‘zaki ijodining ajralmas qismidir. Bu maqollar avvalo, milliy madaniyat, an’ana va qadriyatlarni ifodalaydi, shuningdek, ota-ona munosabatlari va farzandlar tarbiyasiga nisbatan jamiyatdagi fikrlarni aks ettiradi. Tarixan, ota-ona haqidagi maqollar butun dunyo xalqlarining axloqiy va ma’naviy tushunchalarini yoritib, turli davrlarda ularning o‘zgarishi va rivojlanishini ko‘rsatadi. Ota-ona va farzandlar o‘rtasidagi aloqalar, o‘zaro hurmat va sevgi, shuningdek, tarbiya va ta’limni qadrlash orqali insoniyatning yuqori axloqiy qadriyatlari namoyon bo‘ladi. Ushbu maqollar xalq orasida hayotiy tajriba va donolikni saqlab kelishda, shuningdek, yosh avlodni tarbiyalashda muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi.