OʻZBEK VA INGLIZ MAQOLLARIDAGI SIMVOLIK ELEMENTLAR. - Avazberdiyeva Surayyo Lutfillo qizi; Abdimurodov Doston Dilmurod o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz maqollarining umuminsoniy xususiyatlarini o‘rganish va maqollarni tarjima qilish, muqobil variantini topishga qaratilgan. Shuningdek o‘zbek va ingliz xalq maqollarining tilshunoslikda o‘rganilish jihatlari keltirilib, bu soha bo‘yicha faoliyat olib borgan olimlarning nazariyalari bilan tanishib chiqiladi.Ushbu misollar nafaqat madaniy rivoyatlar haqida tushuncha beradi, balki madaniy merosni saqlash va uzatishda tilning rolini tushunish imkoniyatini beradi. Ushbu tadqiqotning yakuniy maqsadi asosiy tushunchasi so‘zlar va maqollar orqali qanday ifoda etilishi va hurmat qilinishini tushunishni chuqurlashtirish va madaniyatlararo istiqbollarini qadrlashni rivojlantirishdir.