AMIR TEMUR BUYUK DAVLAT ARBOBI - Yoqubova Hulkaroy Hayrullo qizi; Xomidova Malohat Oktyabrjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Amir Temur (1336–1405) Markaziy Osiyo tarixidagi eng buyuk shaxslaridan biri bo‘lib, buyuk davlat arbobi, strateg va jangovar qo‘mondon sifatida tanilgan. U 14-asr oxiri va 15-asr boshlarida o‘z nomi bilan atalgan Temuriylar imperiyasiga asos soldi. Amir Temur kuchli markazlashgan davlat tuzumi yaratib, qonun va adolatni boshqaruvning asosiy tamoyillariga aylantirdi. Uning "Temur tuzuklari" asari davlat boshqaruvi, harbiy strategiya va siyosiy tamoyillar borasida muhim manba hisoblanadi.