KOLLEMBOLAARNING MORFOLOGIK XUSUSIYATLARIDAN KO’KRAK VA QORIN QISMINING TAHLILI - Atoyeva Dilsora Odil qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Kollembolalar nisbatan kichik, evolyusion jihatdan qadimgi guruhdir, ular odatda yashirin turmush tarziga hayot kechiradi va tuproq bilan chambarchas bog‘liqdir. Ular yer yuzida juda keng tarqalgan hamda tuproq va o‘simliklarning barcha turi bilan bog‘liq suvo‘tlar, lishayniklardan tortib, tropik o‘rmonlargacha uchraydi. Tanasi boshdan, uch juft oyoqli ko‘krak qafasidan va qorindan iborat. Biz quyida ko’krak va qorin qismlarining tuzilishini ko’rib o’rganib chiqamiz.