XALQARO FRANSHIZINGDA SAVDO BELGILARINING HUQUQIY ROLI VA AHAMIYATI - Ilhomova Nurjahon Otabek qizi; Raimova Nargiza Doroyevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola xalqaro franshizing doirasida savdo belgilarining huquqiy himoyasiga bag‘ishlangan bo‘lib, mazkur masalaning iqtisodiy va strategik ahamiyatini tahlil qiladi. Xalqaro franshizing biznes modelida savdo belgilarining roli kompaniyaning global bozorda muvaffaqiyatli faoliyat yuritishi uchun hal qiluvchi omil sifatida qayd etiladi. Savdo belgilarini xalqaro darajada himoya qilishda Madrid protokoli va Parij konvensiyasi kabi xalqaro hujjatlarning ahamiyati muhokama qilinadi. Shuningdek, savdo belgilarini huquqiy himoya qilish jarayonidagi muammolar, milliy qonunchilik va xalqaro standartlarning uyg‘unlashmasligi masalalari yoritiladi. Mualliflar O‘zbekiston sharoitida xalqaro franshizingni rivojlantirish uchun milliy qonunchilikni modernizatsiya qilish bo‘yicha qator takliflarni ilgari suradilar.