“HOSILA” TUSHUNCHASI VA UNING AHAMIYATI - Lutfillayev Omadillo; Ablazizov Muhammadqodir (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya Mazkur maqolada "hosila" tushunchasi va uning ahamiyati mavzusi keng yoritib berilgan. Matematika fanida hosila tushunchasining geometrik talqini ko‘pincha funksiya grafigining tangensiya chizig‘i bilan bog‘lanadi. Funksiyasi va uning grafiki bo‘lsa, nuqtasidagi hosila, bu nuqtada tangensiya chizig‘ining koeffitsienti, ya’ni uning qiyaligi bo‘ladi. Geometrik nuqtai nazardan, hosila funksiya grafigining o‘zgarish tezligini o‘lchaydi. Bu narsa, funksiya qiyaligi yoki gradienti haqida ma’lumot beradi.