ROSSIYA IMERIYASI TOMONIDAN O’RTA OSIYONI BOSIB OLINISHI - Xurramov Dilshod Jahongir o’g’li; Jurayev Shamshodbek Javlonbek o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Rossiya imperiyasi keng mustamlakachilik siyosatini O’rta Osiyoni bosib olishga qaratdi. Mazkur maqolada O’rta Osiyo xonliklarning Rossiya imperiyasi tomonidan bosib olinishi bosqichlari va mahalliy aholining rus bosqiniga qarashi kurashi, O’rta Osiyo xonlikarning taslim bo’lishi mahalliy va nemis adabiyotlaridagi talqini tahlil etilgan.