O’ZBEKISTONDA MUSTAQILLIK G’OYALARINING TARIXIY ASOSLARI - Boyto’rayev Sirojidin; Ahmadjonov Diyorbek Abdusalom o`g`li; Mirzamatov Ilxomjon Salimjon o’g’li; Hamraboyev Shukurjon akmal o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada O’zbekistonda mustaqillik g’oyalarining tarixiy asoslari tahlil qilinadi, ularning kelib chiqishi va bugungi kunda ahamiyati o’rganiladi. Maqola mustaqillik g’oyalarining shakllanish jarayoniga ta’sir qilgan tarixiy voqealar, madaniy elementlar va ijtimoiy o’zgarishlarga e’tibor qaratadi. Shuningdek, maqola O’zbekistonning hozirgi davrdagi mustaqil siyosati va iqtisodiy rivojlanishiga bog’liq jarayonlarni ham ko’rsatadi.