INSON PSIXOLOGIYASI - QURBONOVA ZAMIRA ABDUSALIMOVNA; SHOMUROTOV ULUGBEK MELIKBOBOYEVICH (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anotatsiya: Inson psixologiyasi, insonlarning ruhiy faoliyatini, xulq-atvorini va ongini o‘rganishga qaratilgan ilmiy soha hisoblanadi. Bu fan shaxsiy xususiyatlar, hissiyotlar, motivatsiya, qaror qabul qilish jarayonlari, xotira, fikrlash va boshqa kognitiv jarayonlarni tushunishga yordam beradi. Inson psixologiyasining maqsadi — insonlarni yanada yaxshiroq tushunish, ularning psixologik holatini va xulq-atvorini tahlil qilish, shuningdek, shaxslar va jamiyat uchun samarali psixologik yordam ko‘rsatishdir. Maqolada inson psixologiyasining asosiy tushunchalari, psixologik nazariyalar, motivatsiya va hissiyotlar, xulq-atvorni o‘rganish metodlari va amaliy sohalari haqida ma’lumot beriladi.