BALIQLARDA OQSILLAR ALMASHINUVI BUZILISHLARINI SABABLARI - Eshburiyev S.B.; Qosimov S.J.; Baxtiyorov S. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada suniy baliqchilik havzalari sharoitida o‘stirilayotgan baliqlar orasida uchraydigan oqsil almashinuvi buzilishi kasalliklarini keltirib chiqaradigan sabablari bayon etilgan. Baliqchilik xo`jaliklarida mavjud ozuqa ratsioni tahlil qilingan bo‘lib ratsiyoning to‘yimlilik darajasi talab darajasida emasligi aniqlangan. Xo`jaliklarda havza suvining gidrokimyoviy holatini aniqlash maqsadida ilmiy tekshirishlar olib borilgan.