O`ZBEKISTON FOYDALI QAZILMALARI: RUDALI QAZILMA BOYLIKLARI - Samadova Sabina (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqola Oʻzbekistonning rudali qazilma boyliklarini, ularning geografik joylashuvi, geologik tarkibi va iqtisodiy ahamiyatini tahlil qiladi. Oʻzbekiston dunyo bo‘yicha oltin, mis, uran, temir rudalari kabi muhim rudali qazilmalarning yirik ishlab chiqaruvchilaridan biri hisoblanadi. Maqolada ushbu resurslarning konlari, ularning qazib olish texnologiyalari, iqtisodiyotdagi o‘rni va eksport salohiyatiga ta’siri batafsil ko‘rib chiqiladi. Oʻzbekistonning rudali boyliklarini rivojlantirish orqali yurt iqtisodiyoti uchun yangi imkoniyatlar yaratish va global bozorda raqobatbardoshlikni oshirishning zarurati ta’kidlanadi.