O’ZBEKISTON SUV OMBORLARI - Narzullayeva Mehriniso Fayzullo qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotasiya: Oʻzbekistonda suv omborlari mamlakatdagi daryo suvlarini tartibga solishda muhim rol o‘ynaydi.Shuningdek sug‘orish, elektr energiyasi olish va rekreatsiya maqsadida ham foydalaniladi. Chorvoq, tuyamo’yun, andijon , qayroqqum, janubiy surxon, kattaqo’rg’on, chorvoq, andijon, suv omborlari bu jarayonda asosiy ahamiyatga ega. Yaqin kelajakda suv omborlarini muhofaza qilish va boshqarish strategiyalari milliy va mintaqaviy darajada yanada rivojlanishi kutilmoqda.