KAN ALGORITMINI GRAFLARDA QO’LLANILISHI - Farmonov Sherzodbek Raxmonjonovich; Tojialiyev Muhammadali Botirali o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola yo’naltirilgan grafda eng qisqa yo’lni topish uchun Kan algoritmini qanday qo’llashni ko’rsatadi. Kan algoritmi, odatda, topologik saralashda ishlatiladi, lekin bu maqolada uni eng qisqa yo’lni hisoblash maqsadida qo’llash yondoshuvi ta’riflanadi. Maqolada C# dasturlash tilida yozilgan kod orqali ushbu algoritmning ishlash printsipi tushuntirilgan va misollar bilan ko’rsatilgan. Ushbu yondoshuvni Kan algoritmi yordamida eng qisqa yo’lni topish uchun ishlatish, masalaning yechimini yanada samarali va tushunarli qiladi.