MIYA VA PSIXIKA - Eshboyevayeva Gulsevarbonu Hazrat qizi; Xushmurotov Davlatnur Normo’min o’g’li; Shomurotov Ulugbek Melikboboyevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. "Miya va Psixika" maqolasi, inson miya va psixika o’rtasidagi murakkab aloqalarni tahlil qiluvchi ilmiy ishdir. Maqolada, miya, markaziy nerv tizimining asosiy organi sifatida, psixik jarayonlarni qanday boshqarishi va ularga qanday ta’sir ko’rsatishi o’rganiladi. Shuningdek, psixika, insonning ichki holati, ong va hissiyotlari bilan bog’liq bo’lib, uning miya bilan o’zaro aloqasi yoritiladi. Asar, miya va psixika o’rtasidagi hamkorlikni, ularning bir-biriga ta’sirini va psixologik holatlarni qanday shakllantirishini ilmiy nuqtai nazardan tushuntiradi. Maqola psixologiya, neyrobiologiya va psixiatrik ilm-fan sohalariga oid yangi tadqiqotlar va kashfiyotlarni ham o’z ichiga oladi.