TEXNOLOGIYA FANINING OʻQITILISHI HAMDA OʻQUVCHI YOSHLAR HAYOTIDAGI OʻRNI - Axmedov Vafoqul Musayevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Azaldan ma’lumki, har bir yangilik yoki biror yangi tushuncha kattalar tomonidan kichiklarga oʻrgatiladi. Ammo hozirga kelib kompyuter, telefon, avtomatlashgan zamonaviy texnika vositalaridan foydalanishni esa, aksincha, kichiklar kattalarga oʻrgatishmoqda. Aynan ular – yosh avlodning yangi asr texnologiyalariga qiziqishi ilm-fanga boʻlgan qiziqishga aylantirilsa, qandayin soz boʻladi! XXI asrga kelib texnologiyalar shu qadar rivojlandiki, goʻyo kashf qilinmagan yangilik, yaratilmagan ixtiro qolmadi. Ammo texnologiyalarning “nano” koʻrinishlari bu xulosaning xato ekanini isbotladi. Bugun nanotexnologiyalarning oʻzida ham ixtirolar qilinayotir. Oʻzbek yoshlaridan Alisher Tojiev SMS yuborishning yangi usulini oʻylab topgani, Azizbek Mirzaevning kimyo sohasida izlanishlari, Ravshan Nazarovning yangi antivirus tizimini yaratgani bunga misol boʻla oladi.