KAMBAG’ALLIK VA UNING O’ZBEKISTON IQTISODIYOTIDAGI O’RNI - Shahboz Shamsiddinov Shahobiddin o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya Kambag‘allik va qashshoqlik ijtimoiy va iqtisodiy rivojlanishga to‘sqinlik qiluvchi asosiy omillardan biri hisoblanadi. Qashshoqlik iqtisodiy tengsizlikni kuchaytirib, davlat byudjetiga qo‘shimcha yuk yuklaydi. Mazkur masala iqtisodiyotda noqulay sikllarni buzish va jamiyatning farovonligini oshirish uchun strategik ahamiyatga ega. Ushbu maqolada dunyoda kuzatilayotgan qashshoqlik muammosi O‘zbekistonga ta’siri va oldini olish choralari to‘g‘risida fikr mulohazalar keltirilgan.