SAVDO SIYOSATI VA UNING AHAMIYATI. - Boqijonov Mirzaraxim Muxiddin o`g`li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya Xalqaro savdo siyosati iqtisodiyot va global iqtisodiy tizimda katta rol o‘ynaydi. So‘nggi yigirma yil ichida, savdo siyosatiga qaratilgan tadqiqotlar ko‘proq savdo to‘siqlari (masalan, transport xarajatlari, axborot va kommunikatsiya xarajatlari)ga qaratilgan. Bu o‘zgarishlar savdo siyosatining ahamiyatini kamaytirgan deb qaraladi. Ammo, bu maqolada biz savdo siyosatining haqiqiy ta’sirini tahlil qilib, bu qarashlarning noto‘g‘riligini ko‘rsatishga harakat qilamiz.