O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA QISHLOQ XO‘JALIGIGA AJRATILADIGAN SUBSIDIYALARINING ROLI - Ismatullayev Hikmatillo Izzatillo o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA. Ushbu tezis qishloq xo‘jaligiga ajratiladigan subsidiyalarning rolini, xususan, rivojlanayotgan mamlakatlar va bizning mamlakatimizdagi qo‘llanilishini o‘rganadi. Qishloq xo‘jaligining oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash, ish o‘rinlarini yaratish, eksport daromadlarini oshirish va sanoatni rivojlantirishdagi hissasini o‘rganadi. Shuningdek, qishloq xo‘jaligi sohasida zamonaviy texnologiyalarni qo‘llashning muhim ahamiyati va samaradorlikni oshirishdagi o‘rni ta’kidlanadi.