MAHSULOT EKSPORTINI OSHIRISH VA SIFAT JIHATDAN O‘ZGARTIRISHNING ASOSIY MEXANIZMLARI - Behruz Daminov (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Xalqaro savdoning hozirgi muhitida davlatlar imkon qadar ijobiy tashqi savdo saldosiga erishishga harakat qiladi, ya’ni importni jilovlash va eksport hajmini imkon qadar oshirish. Eksport hajmini ko’paytirish albatta tashqi iqtisodiy aloqalarni yaxshilash, inflyatsiyani jilovlash kabi davlat iqtisodiy siyosatining shu kabi asosiy maqsadlariga erishishga imkon yaratadi.Ushbu maqolada yuqorida keltirilgan iqtisodiy maqsadlarga erishishda eksport hajmini oshirish va sifat jihatdan oshirishning asosiy mexanizmlari tahlil qilinadi, fikr va xulosalar beriladi.