IRODA - Husanova Marjona Fayzulla qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Iroda muammosining xususiyatlari. Bugun biz iroda muammosini muhokama qilishni boshlaymiz. Iroda bilan bog‘liq muammo shundaki, hech kim uning mavjudligiga shubha qilmaydi, lekin ayni paytda uning nima ekanligini hech kim bilmaydi. Shuning uchun irodaga juda ko‘p qarama-qarshi ta’riflar mavjud. Ba’zi psixologlar buni hatto boshqa jarayonlar bilan ham aniqlaydilar, bu bema’nilik, chunki irodani tan olish mustaqil aqliy haqiqat, lekin ayni paytda uni e’tibor, his-tuyg‘ular yoki motivlarga kamaytirish mantiqsizdir.