BOLALAR PSIXOLOGIYASI (MAKTABGACHA YOSH DAVRI MISOLIDA) - Bozorqulova Umida Samandarovna; Choriyeva Durdona Azamat qizi; Shomurotov Ulug’bek Meliboboyevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya Maktabgacha yoshdagi bolalar psixologiyasi bolalar rivojlanishining muhim bosqichlarini o’rganishga bag’ishlangan ilmiy izlanishlarni o’z ichiga oladi. Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning psixologik xususiyatlari, ularning shaxsiyat shakllanishi, ehtiyojlari va o’zini tutish xatti-harakatlari tahlil qilinadi. Bolalar psixologiyasining mohiyati va ularning ijtimoiy, emotsional va kognitiv rivojlanishini ta’minlashda oilaning, ta’lim muassasalarining va jamiyatning o’rni yoritilgan. Maqolada bolalar psixologiyasining asosiy nazariyalari va maktabgacha ta’lim tizimida ularni hisobga olishning ahamiyati ham ko’rib chiqiladi.