O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TA’LIM SOHASIDAGI AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISLOHOTLAR - Boyto’rayev Sirojidin Usmon o’g’li; Boboraximov Shakarbek Foziljon o'g'li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annostatsiya: O’zbekiston Respublikasida ta’lim sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar so’nggi yillarda jiddiy o’zgarishlarga olib keldi. 2017-yildan boshlab, mamlakatda ta’lim tizimining sifatini oshirishga, xalqaro standartlarga moslashtirishga, va yoshlarni zamonaviy bilimlar bilan ta’minlashga qaratilgan bir qator islohotlar amalga oshirilmoqda. Ushbu islohotlarning asosiy maqsadi ta’lim tizimini yanada samarali va zamonaviy qilish, o’qituvchilar va talabalar uchun imkoniyatlarni kengaytirish, va O’zbekistonning ta’lim sohasini global miqyosda tanitishdir.