AMIR TEMUR - BOYTO’RAYEV SIROJIDIN USMON O’G’LI; RAHMONOV ABDUG‘ANI ILHOM O‘G‘LI; TOSHPULATOV ASLIDDIN SHAMSIDDIN O‘G‘LI; SAITOV RAMZIDDIN ZAYNIDDINOVICH (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ma’lumki, Amir Temur siymosi o’zbek va jahon tarixida o’zining alohida chuqur o’chmas iz qoldirganligi ya’ni buyuk adolatli davlat siyosatchisi sifatida e’tirof etiladi.Shu o’rinda ta’kidlash joizki,asrlar o’tibdiki Amir Temur shaxsidek buyuk shaxs tarix zarvaraqlarida hech bir davlat arbobichalik o’zini vataniga baxshida etmagan buning yorqin isboti sifatida u amalga oshirgan salmoqsiz ishlarni keltirishimiz mumkin.