INSON PSIXIKASI VA HAYONLAR PSIXIKASIDA UMUMIY O’XSHASHLIKLARI. - Fozilova Dilfuza Botir qizi; Yo’ldoshev Tojiddin Abdukarimovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inson va hayvonlar psixikasida mavjud bo’lgan o’xshashliklarga bag’ishlangan. Maqolada psixika, kognitiv qobiliyatlar, emotsional qobiliyatlar, emotsional reaktsialar xulq-atvor va muammolarni hal etish jarayonlaridagi o’xshashliklar tahlil qilinadi. Insonlar va hayvonlar o’rtasida kognitiv o’rganish muhitga moslashish, va emotsional tajribalarda bir xil jarayonlar mavjudligini ko’rsatadi. Shuningdek, maqolada psixikaning evalutsion asoslari, ya’ni inson va hayvonlar psixikasining biologik va neyrofiziologik o’xshashliklari ham yoritiladi.