ISHCHI SUYUQLIK HARORATINING TA’SIRI ORQALI SUYUQLIKNING YOPISHQOQLIGINI TAHLILI. - Raxmonov Izzat Ilxomovich; Ismatov Adhamjon Alibek o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ma’lumki, ko’pgina gidravlik tizimlarda samaradorlik 75% dan oshmaydi. Berilgan quvvat mexanik ishqalanishni, quvurlardagi gidravlik yo’qotishlarni va mahalliy qarshiliklarni va ishchi suyuqlikning ichki qochqinlarini bartaraf etishga sarflanadi. Suyuqlikning kinematik parametrlari o‘zgarishi natijasida hosil bo‘ladigan yopishqoqligi. Kalit so‘zlar. Tellus S2 V-4