DANTE ALIGYERIYNING IOHIY KOMEDIYA ASARINI TAHLILIY O’RGANIB - Sayfiddinova Marjona Zafarjon qizi; Zubaydova Nilufar (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Dante Aligyeriy (1265-yilda Florensiyada tug‘ilgan) g‘arbiy adabiyot va madaniyatning eng ta’sirli shaxslaridan biri sifatida tan olingan. Uning eng mashhur asari "Ilohiy Komediya" nafaqat italyan adabiyotini eng yuqoriga olib chiqdi, balki jahon san’ati va intellektual olamiga chuqur ta’sir ko‘rsatdi. Ushbu maqolada Dantening hayoti, asosiy asarlari, ularning mavzulari va uning adabiy hamda madaniy merosi haqida bo’ladi.