PSIXOLOGIK TRAVMA VA UNING TA’SIRI - Choriyev Sardor Muqumboy o’g’li; Ravshanova Sarvara Anvar qizi; Jo’rayeva Feruza Abdumalikovna; Xayrullayeva Gulbahor Abdullox qizi; Shomurotov Ulugbek Melikboboyevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotsiya Psixologik travma insonning ruhiy holatiga kuchli ta’sir qiluvchi hodisalardan kelib chiqadi. Ushbu maqolada psixologik travmaning turlari, uning ta’siri va davolash usullari haqida ilmiy izlanishlar asosida umumiy tushuncha berilgan. Psixologik travma faqat jismoniy yoki emotsional holatga emas, balki shaxsning ijtimoiy hayotiga ham salbiy ta’sir ko’rsatadi. Travmaning davolashida psixoterapiya, dori-darmonlar va ijtimoiy qo’llab-quvvatlashning ahamiyati katta.