IT LOYIHALARIDA MOLIYAVIY BOSHQARUV - Norqulov Shamshodbek Erkinjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada IT loyihalarida moliyaviy boshqaruvning dolzarb muammolari va ularni hal qilish bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda, IT loyihalarining moliyaviy muvaffaqiyatiga ta’sir qiluvchi asosiy omillar aniqlanib, ular uchun samarali moliyaviy boshqaruv usullari tavsiya etiladi. Maqolada zamonaviy texnologiyalar, masalan, sun’iy intellekt, katta ma’lumotlar (Big Data) va avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlarining IT loyihalaridagi moliyaviy boshqaruv jarayonlarini takomillashtirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, loyiha moliyaviy xavflarini kamaytirish va byudjetni samarali boshqarish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.