AQLIY RIVOJLANISHDA MUAMMOSI BO‘LGAN O‘QUVCHILARNI SAVODGA O‘RGATISHNING ILMIY ADABIYOTLARDA YORITILISHI. - Abdujabborova Mavjuda Baxtiyor qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Oʻzbekistonda nogironlik tibbiy va xayriya modellarining birlashuvidan kelib chiqqan holda belgilanadi: "nogiron odam – oʻzining jismoniy yoki aqliy zaifliklari oqibatida ishlashi cheklanganligi tufayli ijtimoiy yordam va himoyaga muhtoj insondir". Oʻzbekistonda yosh avlodni sogʻlom, baquvvat, ruhiy va jismoniy tomondan barkamol inson qilib tarbiyalash muhim vazifa boʻlib hisoblanadi. Mustaqqillik sharofati bilan jismoniy tarbiya va sportga yanada eʻtibor kuchaytirilmoqda. Ushbu maqolada, aqliy rivojlanishda muammosi bo’lgan o’quvchilarni savodga o’rgatishning lingvistik asoslari haqida fikr va mulohazalar yuritiladi.