MA’LUMOTLAR OMBORI - USMONOVA MAVLUDAXON SOYIBJON QIZI; MARUFJONOVA GULZODA MUXAMMADZOKIR QIZI (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anotatsiya Ushbu maqola ma’lumotlar omborlari va ma’lumotlar bazasini boshqarish tizimlarining nazariy va amaliy jihatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada ma’lumotlar omborlarining turlari, ma’lumotlar bazasini boshqarish tizimlari (DBMS) tamoyillari va ularning amaliy dasturlardagi qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, ma’lumotlarni boshqarish jarayonida duch kelinadigan muammolar va ularning samarali echimlari ko‘rib chiqiladi. Ushbu tadqiqot ilmiy xodimlar, dasturchilar va ma’lumotlar tahlilchilari uchun muhim ahamiyatga ega.