YAGONA IDIFIKATSIYA TIZIMIDAN O`TISH VA MILLIY TARMOQ RESURSLARIDAN FOYDALANISH. - XUSANOV DIYORBEK SHAVKATBEK O`G`LI (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:Yagona idenifikatsiya tizimi, OneID, milliy tarmoq axbarot tizimini idenifikatsiya qilish, autеntifikator kerak.One Id idenifikatsiyasi tizimi xaqida: Yagona identifikatsiya tizimi (YAIT) OneID davlat va xo‘jalik boshqaruvi organlari, mahalliy davlat hokimiyati organlari va tijorat tashkilotlarining turli veb-saytlari va portallariga barcha foydalanuvchilar uchun qulay foydalanish uchun mo‘ljallangan.OneID veb-saytlarga bir qator xizmatlarni taqdim etish uchun foydalanuvchilarni aniqlash imkonini beradi. Buning uchun foydalanuvchilar o‘zlarining shaxsiy maʼlumotlarini YAIT OneID-da, jumladan login, parol, to‘liq ism, JSHSHIR va hokazolarni oldindan ro‘yxatdan o‘tkazishlari kerak.veb-saytga kirish uchun foydalanuvchi OneID-da o‘z shaxsiy kabinetidan foydalanuvchi nomi va parolni kiritishi kerak.Shundan so‘ng, tizim kiritilgan maʼlumotlarning muvofiqligini tekshiradi va autentifikatsiya natijasini foydalanuvchi identifikatori bilan birga qaytaradi.