MS EXCEL 2019 DASTURINI STATISTIK TAXLIL QILISH VA YECHIM QIDIRISH.FUNKSIYALARI BILAN ISHLASH - Akramova Dildora Oybek qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Microsoft Excel 2019 dasturining statistik tahlil va yechim qidirish funksiyalarini qo’llash imkoniyatlari ko’rib chiqilgan. Excel 2019 yordamida statistik operatsiyalarni bajarish, grafikalar yaratish, ma’lumotlarni tahlil qilish, shuningdek, “Goal Seek” va “Solver” kabi vositalardan foydalanib optimal yechimlarni topish usullari batafsil yoritilgan. Maqolada tahliliy vositalarning amaliy qo‘llanilishi va foydalanuvchilar uchun qulayliklari haqida misollar keltirilgan. Ushbu dastur statistik tahlil bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar va foydalanuvchilar uchun muhim vosita hisoblanadi.