INTERNETDA QISHLOQ XOʻJALIGIGA OID VEB MANZILLAR VA ULARDAN AXBOROTLARNI KOʻCHIRISH - RAYIMOVA AZIZAXON ILHOMJON QIZI; USMONOVA MAVLUDAXON SOYIBJON QIZI (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANOTATSIYA Turli xil onlayn platformalar orqali qishloq xo’jaligiga oid ma’lumotlarni to’plash vazifasi tobora ko’proq ahamiyat kasb etmoqda, chunki Internetda ko’proq resurslar mavjud. Bu qishloq xo’jaligini rivojlantirish, tadqiqotlar, texnologiyalar va siyosatga qaratilgan veb-saytlar, onlayn jurnallar, hukumat nashrlari va ma’lumotlar bazalarini o’z ichiga oladi. Ushbu veb-resurslarga kirish orqali qishloq xo’jaligi mutaxassislari, tadqiqotchilar va siyosatchilar qishloq xo’jaligidagi so’nggi tendentsiyalar, tadqiqot natijalari, innovatsiyalar va ilg’or tajribalar haqida qimmatli ma’lumotlarga ega bo’lishlari mumkin. Ushbu veb-saytlardan tegishli ma’lumotlarni olish jarayoni qishloq xo’jaligi amaliyotini modernizatsiya qilish va takomillashtirish, oziq-ovqat xavfsizligini oshirish, barqarorlik va butun dunyo bo’ylab qishloq xo’jaligi tarmoqlarida iqtisodiy o’sishga hissa qo’shishi mumkin.