DANTE ALIGHIERINING ILOHIY KOMEDIYA ASARI. - Turaqulov Ilyos Haydar o’g’li; N.Zubaydova (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola Dante Alighierining “Ilohiy Komediya” asarining mazmuni va mohiyati tahlil qilinadi.Ilohiy Komediya asari o’rta asr Yevropasining eng yirik adabiy durdonalaridan biri bo’lib,unda inson ruhining najot sari yo’li aks ettiradi.Dante o’z asarida diniy e’tiqodlar,axloqiy tamoyillar va insoniyat uchun muhim bo’lgan manaviy qadriyatlarni yoritib beradi.Asar uch qismdan –“Do’zax”, ’’A’rof”, va “Jannat”-iborat bo’lib,inson ruhining gunohdan najotgacha bo’lgan ruhiy sayohatini aks ettiradi.